Egyesületről

Miller Lajos – Heves Vármegye Príma jelölt 2023
Kossuth díjas, operaénekes, örökös tag, az MMA rendes tagja, mesterművész, a Nemzet művésze. Zenei tanulmányait a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán végezte. 1968-ban operaénekes- művésztanár diplomát kapott. Még ebben az évben a magyar állami operaház szerződtette.
Gyöngyösön a zene világnapja alkalmából, a vidéki operajátszás népszerűsítése jegyében Miller Lajos kezdeményezésére jött létre a GYÖNGYÖSI OPERAGÁLA. Az eseménynek Miller Lajos a művészeti vezetője és egyik főszervezője, ahol rendre hazánk világ- és európai hírű operaénekesei, Gyöngyösről elszármazott művészek örvendeztetik meg a közönséget egy nagyszerű előadással.
Miller Lajos összesen 24 ország 74 városában opera illetve koncert színpadán képviselte hazánkat. Húsz éve él Gyöngyös mellett, Markazon.
Aktív énekesi pályafutásának befejeztével, 2007-től, meghatározó egyénisége, hajtómotorja lett Gyöngyös kulturális életének.
Ő indította el 2016-ban az Operagálák sorát. Ez az immár évek óta elmaradhatatlan rendezvény a város azon legrangosabb kulturális eseménye, melyet minden városi polgár magáénak érez.
Díjak: Liszt-díj 1975/Székely Mihály emlékérem/1976 Kossuth díj/ 1980/ Bartókné Pásztory Ditta/1992/, Örökös tag a Halhatatlanok Társulatában/ 2004/ a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje/2008/ A Magyar Állami Operaház Örökös tagja/ 2009/ az Operaház mesterművésze/ 20210/ A Nemzet Művésze /2014/
Nem érhető el leírás a fényképhez.
 
 
 
 
 

 

A Heves Vármegyei PRÍMA DÍJ jelöltjei között 4 gyöngyösi szerepel!

Büszkék vagyunk arra, hogy 3 tagtársunkat is érdemesnek tartották erre a kitüntető díjra, ahol már a jelölés is megtisztelő!

Tagtársaink:

Lovászné Juhász Rita   –   Magyar Népművészet és Közművelődés

Miller Lajos   – Magyar Zeneművészet

Sípos Jenő   –   Magyar Sajtó

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0PwrpDxPcNybiiogZydaQLFKYjDRxpfFZzhtLrxeEPQeu1EN8KcJUFJ1cFUK5TCDLl&id=100064899871375

 

 

 

 

Új sportközponttal gazdagodott Gyöngyös

Átadták 2023.09.25-én az Aktív Ház Sport- és Szabadidőközpontot a volt honvédségi laktanya területén, a Dr. Fejes András Sportcsarnok szomszédságában. Az európai uniós támogatásból létrehozott épület több sportegyesületnek is otthont ad majd, egészségügyi és rekreációs központként működik, és Gyöngyös sporttörténeti kiállításának is helyet biztosít.

Még 2017-ben nyert el európai uniós forrást a gyöngyösi önkormányzat az Aktív Ház Sport- és Szabadidőközpont kialakítása és a környező területek rehabilitációja elnevezésű pályázatával a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) kiírásán. A közel 670 millió forintos beruházás részeként a volt honvédségi laktanya egyik épületének átalakításával és felújításával létrejött Aktív Ház környékének rehabilitációja is megvalósult, a Bethlen Gábort a Gábor Áron utcával, illetve a Honvéd utcával összekötő útszakasz megépítésével az egykori laktanyát sikerült a város vérkeringésébe bekapcsolni, emellett parkosítás, valamint a csapadékvíz-elvezetés és a közvilágítás kiépítése is megtörtént.

A beruházás részeként kialakított Aktív Ház nemcsak sportegyesületeknek, hanem a Gyöngyösi Kézilabda Klub egészségügyi centrumának, valamint sportorvosi rendelőnek is otthont ad majd, és a Gyöngyös Város Barátainak Köre által életre hívott, Gyöngyös sporttörténetét bemutató kiállításnak is helyet biztosít. Az épület nemcsak sport-, hanem szabadidőközpontként is működik állandó büfével, akadálymentesített bejárattal, mosdókkal és öltözőkkel.

Hiesz György polgármester az átadón arról beszélt, hogy az egykori laktanya területe eddig egy zárvány volt a város szövetében, a most lezárult beruházással azonban sikerült visszakapcsolni a város vérkeringésébe, az Aktív Ház pedig tovább erősíti a terület sportos funkcióit, hiszen itt található a Dr. Fejes András Sportcsarnok, a mellette felépült bemelegítőcsarnok, valamint egy műfüves labdarúgópálya is, mindez a Kömlei Károly Sporttelep szomszédságában. A városvezető arra is emlékeztetett, hogy nem volt zökkenőmentes a fejlesztés megvalósítása: 2019-ben és 2020-ban át kellett terveztetni a projektet, átgondolni a műszaki tartalmat és a költségvetést, de nem segítette a beruházást a Covid-járvány, az energiaválság, illetve az építőanyagok árrobbanása sem. A végeredmény azonban – mint fogalmazott – jelzi a munka sikerét, egy olyan gyönyörű épületet sikerült ugyanis létrehozni, ami a város fiatal és idős lakóit egyaránt képes kiszolgálni.

A megnyitón részt vett a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkára Győr Béla, akit várunk vissza a sportmúzeum ünnepélyes átadására az Aktív Házba.

 

A Heves Megyei Hírlap online oldalán jelent meg 2023.06.14-én:

Ciki nagy bejelentést tett Gyöngyösön az Omegáról

A hagyományos Operagála Petőfit idézi majd, és Omega-emlékműsor is várható Gyöngyösön.

Gyöngyös Város Barátainak Köre május végén tartotta az éves beszámoló közgyűlését. Ennek apropóján a kör ez évi programjának újdonságairól számolt be portálunknak dr. Bekecs Andrea elnök.

– Határozottan egy új vonalat jelent idén az, hogy a Városi Civil Alapnak köszönhetően megújult a Fő tér 8. szám alatti tömbbelsőben található irodánk, amit a gyöngyösi önkormányzat biztosított a baráti körnek. Maga az épület a múlt század elején a Hanák-ház volt, abban az időben a város kulturális életének központját jelentette. Jelenleg az épület ad otthon az irodánk mellett a a házasságkötő teremnek és egy könyvesboltnak is, tehát a múlt érdekes módon határozza meg a jelent is. Hanák Kolos neve jól ismert a városban, idén 100 éve hunyt el. Az irodánkat így nemcsak adminisztratív feladatok elvégzésének színhelyéül szánjuk, de szeretnénk méltó kulturális tartalommal is megtölteni – részletezte dr. Bekecs Andrea.

Az elnök elmondta, hogy a megnyitó június végén lesz.

– Jelenleg gyűjtjük a tagság ötleteit, hogy ki mivel tud hozzájárulni ehhez az új tartalomhoz. Tagjaink között van, aki hangtállal foglalkozik, akad, akinek együttese van, de soraink közt tudhatunk festőművészt, költőt is. Így aztán szó lehet felolvasóestről, időszaki kiállításról, koncertről és minden másról, ami a helyi kultúrával összefügg kis léptékben, amatőr szinten. Kezdetben elsődlegesen tehát a tagság tölti meg élettel a tömbbelsőt, később szeretnénk nyitni abba az irányba is, amit majd igényelnek az érdeklődők –  sorolta dr. Bekecs Andrea.

Az elnök arról is beszélt, hogy a leendő sportmúzeum utolsó simításait végzi az Aktív Házban a Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Nonprofit Kft. A berendezéseket már megvásárolták. Jelenleg az összegyűjtött, felajánlott relikviákat rendszerezik a kör sporttal foglalkozó tagjai, és összeállítják a kiállítás anyagát. Az ünnepélyes megnyitót szeptemberre tervezik, amikor már a diákok is visszatértek az iskolákba. Dr. Bekecs Andrea szólt egy tervezett Omega-emlékműsorról is, amelyet azonban az önkormányzat szervez, mégis egy kicsit a körhöz is köthető.

– Az egyik legnépszerűbb rendezvényünkön, a XIX. századi piacon idén a kisbíróval együtt dobolva vezette a korhű ruhákba öltözött menetet Debreczeni Ferenc, alias Ciki, a legendás Omega együttes gyöngyösi származású dobosa. Ciki ott beszélte meg Hiesz György polgármesterrel, hogy le tud hozni egy Omega-emlékműsort Gyöngyösre – közölte dr. Bekecs Andrea.

A baráti kör által szervezett, szintén népszerű Operagála szeptember 30-án lesz, és Petőfi Sándor születésének bicentenáriumához is csatlakozik.

– Kacsóh Pongrác János vitézének feldolgozása hallgatható majd meg a gála második részében, francia operarészletek felcsendülése után. Idén is az Egri Szimfonikus Zenekar muzsikál majd. A gála idei jótékonysági célját is meghatároztuk már, az est bevételéből a városi önkormányzattal közös kiadású emlékkönyv költségeihez járulunk hozzá, amely jövőre jelenik meg Gyöngyös városi rangra emelkedésének 690. évfordulója tiszteletére – fogalmazott dr. Bekecs Andrea.

Az elnök azt is hozzátette, hogy folytatják a városnéző sétákat is. Ősszel az Ars Sacra fesztivál részeként idén is ellátogatnak a gyöngyösi zsidó temetőbe, illetve a belvárosban is lesznek igény esetén városnéző séták.

– Június 17-én hagyományosan Farkasmályban tartjuk a nyár nyitányát. A borkóstolás mellett a B’Old’All együttes koncertjén találkoznak a baráti kör tagjai. Az együttes egyébként olyan 50 pluszos gyöngyösi és gyöngyös környéki zenetanárokból, pedagógusokból, mérnökökből álló amatőr zenekar, amely a korosztályuk népszerű dalait dolgozza fel – összegezte dr. Bekecs Andrea.

Mint arról már portálunkon is írtunk, Gyöngyös Város Barátainak Köre 2003-ban alakult, a tevékenységét közhasznú egyesületként végzi. A kör célja a gyöngyösi lakosok, a Gyöngyösről elszármazottak és a Gyöngyöst szerető emberek város iránti kötődésének erősítése. Kiemelt célja a város szellemi, kulturális, sport, épített örökség, turisztikai és egyéb értékeinek megbecsülése, gyarapítása, a határon túli magyar-magyar kapcsolat ápolása. Az egyesület nemcsak tevékenységében, hanem taglétszámában is meghatározó civil közössége a mátraalji városnak, munkáját az önkormányzat a város legmagasabb kitüntetésével, a Pro Civitate díjjal is elismerte már.

 

https://fb.watch/kEQGPr6_to/

https://fb.watch/kEQzz0LFdu/

https://fb.watch/kEQwtt6CL5/

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FGyongyosVarosBaratiKore%2Fposts%2Fpfbid0qPkAtY5tdEfZo2QnPZzZdkpsCWEo93GcEsK5aTe6fCjjc2umSRaxYwHMktRdNTPQl&show_text=true&width=500

 

 

Mátra Konferencia

Részt vettünk a Mátra Konferencián.2023-ban 100 éves évfordulója lesz a város kulturális – és közéletében, a mátrai turizmus alapjainak letételében meghatározó Hanàk Kolos halálának.Tagtársunk Báryné Gál Edit a Mátra Múzeum igazgatójának előadásában elhangzott, hogy a Fő tér 8. tulajdonosa Hanák Kolos volt, háza pedig a város kulturális életének fellegvára volt.A Baráti Kör irodája a Fő tér 8. szám alatti Hanák házban van kialakítás alatt, a Városi Civil Alap forrásából Gyöngyös Város által térítésmentesen rendelkezésünkre bocsátott ingatlanban. 2023-ban birtokba vesszük az irodát és Hanák Kolosnak emléket állítva tudományos előadás-sorozatot, városnéző sétákat szervezünk. Köszönjük a Mátra Jövője Turisztikai Egyesületnek, Kápolnai Nagy Ágnes elnöknek a Mátra Konferencia megszervezését, a színvonalas előadásokat, és azt, hogy felhívták a figyelmünket Hanák Kolos évfordulójára.

https://www.heol.hu/helyi-kultura/2022/10/elismero-oklevelet-erdemeltek-ki-a-gyongyosi-operagala-rendezoi-a-magyar-muveszeti-akademiatol-fotok?fbclid=IwAR21_xPB1NRj-AOun9CifmxwsQY33O8pJZ6tR2NyMBvEn-5VwwRGC0GBqwk

 

Szombat este ismét operagálával ünnepelte Gyöngyös a zene világnapját. A Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnokban szokás szerint hatalmas érdeklődés kísérte a koncertet. Dr. Bekecs Andrea, a gálát kezdetek óta megrendező Gyöngyös Város Barátainak Köre elnöke arról beszélt portálunknak, hogy a legnagyobb megtiszteltetést az jelentette, hogy itt volt Kiss János Kossuth-díjas magyar balettművész, balettigazgató, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja a Magyar Művészeti Akadémia alelnöke. 

– Ő adta át ünnepélyes keretek között Gyöngyös Város Barátainak Köre részére az akadémia elismerő oklevelét. Kárpáti István alpolgármester köszöntőjében kiemelte, hogy az olyan nagyszabású eseményből, mint az operagála, egy-kettőt még meg lehet csinálni lelkesedésből, de mivel ez már a hatodik alkalom, mindenképpen elhivatottságot feltételez a rendezők részéről – mondta dr. Bekecs Andrea.

Az idei gálán fellépett Kertesi Ingrid, a Magyar Állami Operaház magánénekese, Liszt Ferenc-díjas kiváló és érdemes művész, Bakonyi Anikó, a Magyar Állami Operaház magánénekese, Szilágyi Szilvia operaénekes, Domoszlai Sándor magánénekes, valamint Koczka Tamás operaénekes. A gála művészeti vezetője Miller Lajos Kossuth-díjas operaénekes volt.

– Nagyon jó érzés számunkra, hogy komolyzenei ismereteket adnak át a fellépők a zene világnapján nemcsak a városból, de a környező településekről érkezett érdeklődőknek is – folytatta dr. Bekecs Andrea. – Újítás volt, hogy már másodszor Miller Lajos unokája, Miller Dávid tolmácsolta a közönségnek a zenei tudnivalókat. Az operarészletek előtt hatalmas felkészültségről tanúbizonyságot téve ismertette az adott műről a legfontosabb tudnivalókat. Ez szemmel láthatóan nagyon tetszett a nézőknek. Külön ki kell emelni a gyöngyösi születésű Domoszlai Sándort, akinek a tenorja gáláról gálára nagyobb élményt nyújt. A szintén gyöngyösi Koczka Tamás pedig a Magyar Művészeti Akadémia idei tehetségkutató versenyén különdíjat kapott. A közönség évről évre növekvő számú, idén már teltházas volt a sportcsarnok. A publikum el volt ragadtatva az esttől, az előadókat többször is visszatapsolták. Úgy érzem, mindenki itt volt, aki a kultúra iránt elhivatott, nem egy polgármestert láttam a nézőtéren, de papokat is. Megköszönjük a baráti körünket segítő, jó szándékú nézőktől befolyt, mintegy 660 ezer forint adományt, amely összeget jövőre egy évkönyv megjelentetésére fordítunk – összegezte a baráti kör elnöke.  

 

OPERAGÁLA 2022.

2022.09.23-án a Szarvasi Városi Könyvtárban került sor tagtársaink, Molnár G. Krisztina „Korty a végtelenbe” című verseskötetének könyvbemutatójára, valamint a könyvet illusztráló Zilai Gabriella festőművész tűzzománc képeinek és festményeinek kiállítására.A rendezvényen a Szarvas Város Barátainak Köre tagjai közül sok barátunk volt jelen, és Molnárné Pető Beáta könyvtárvezető megnyitója után Dr. Dezső István köszöntette a vendégeket. A rendezvény kellemes hangulatát Balla Ferenc moderátor megzenésített versek előadásával színesítette. A verseskötet megvásárlói között kisorsolásra került Zilai Gabriella egyik tűzzománc képe. Köszönjük szarvasi barátainknak a kedves fogadtatást és a kitüntető figyelmet!

2022. szeptember 25-én vasárnap délelőtt 10 órakor városnéző séta a zsidó temetőben az Ars Sacra Fesztivál keretében.

Az izraelita temetőben ismeretterjesztő sétát Borbándi Erik helytörténész vezeti.
A város polgárosodásának időszakára hatással lévő, a helyi közéletben, üzleti életben meghatározó zsidó vallású polgárokról megemlékezés, amin keresztül kerül bemutatásra a város története a XIX. és XX. században.

Várjuk az érdeklődőket!

 

 

 

 

 

Szívből gratulálunk városunk új díszpolgárának, a Pro Civitate díjjal kitüntetett Molnár Katalinnak!

Molnár Katalin, a gyöngyösi Líra könyvesbolt vezetője idén kettős jubileumot ünnepel: ebben az évben tölti be hetvenedik életévét, és ötven éve dolgozik a város kultúrájáért. Molnár Katalin húsz éve szervez író-olvasó találkozókat a városban, hívó szavára az elmúlt évtizedekben olyan irodalmi óriások látogattak Gyöngyösre, mint Spiró György, Parti Nagy Lajos vagy Grecsó Krisztián, de elhozta a városba Tolvaly Ferencet, Alföldi Róbertet, Friderikusz Sándort, Nyári Krisztiánt, Schaffer Erzsébetet, Dragomán Györgyöt és Szabó T. Annát is.

Mihalik József, a Mátra Honvéd Kaszinó igazgatója katonaként került Gyöngyösre, 1996-ban alezredesként szerelt le. Nyugállományba helyezését követően a Mátra Honvéd Kaszinó Kulturális Egyesületet vezette, széles körű kapcsolatokat épített ki a város civil szervezeteivel, az önkormányzattal, és nagy aktivitással segítette a honvédelem érdekében működő szervezetek munkáját. A Mátra Honvéd Kaszinó számos civil egyesületnek, amatőr kulturális szervezetnek ad otthont, de kezdeményezője volt számos gyöngyösi emléktábla felállításának, és aktívan ápolja a város történeti hagyományait. 

 

Véradás

 

2022.02.05 Disznótoros rendezvény

 

 

 

 

Pályázati kiírás

Gyöngyös Város Barátainak Köre a 2021. évi Operagála jótékonysági céljára érkezett adományok felhasználására pályázatot hirdet 

A pályázat célja:  Gyöngyös város kulturális életében meghatározó, a város sokszínű kulturális és művészeti palettáját lefedő szervezetek, alkotók működési költségeinek támogatása

Pályázók köre: Gyöngyös városában működő kulturális tevékenységet folytató civil szervezetek, amatőr művészettel foglalkozó magánszemélyek akik már eddig is sokat tettek Gyöngyös város kulturális életéért

Támogatható tevékenységek köre: Gyöngyös városában rendezvények, előadások, műsorok, kiállítások, amit a pályázó szervez, ad elő, mutat be, állít ki. A pályázó működésével összefüggésben használható audovizuális és kisegítő eszközök beszerzése, könyv, lemez kiadása, képzőművészeti alapanyagok beszerzése.

A támogatásra rendelkezésre álló forrás mértéke: 630.000.- forint

Pályázatot nyújthat be 2020. december 31-éig gyöngyösi székhellyel, telephellyel nyilvántartásba vett alapítvány, egyesület, legalább 2020. december 31. óta gyöngyösi lakóhelyű amatőr művész.

Egy pályázó egy pályázatot nyújthat be.

A pályázható összeg maximális értéke: 100.000 .- Ft

A támogatás az igényeltnél alacsonyabb mértékben is megállapításra kerülhet.

A támogatás formája: Vissza nem térítendő támogatás, melynek rendelkezésre bocsátása utólagos elszámolás mellett történik előre egy összegben utalással a pályázó által megjelölt bankszámlára a díjátadót követően. A bankszámla feletti  rendelkezési jogosultságot igazolni kell.

A pályázatba foglalt cél megvalósításának határideje:  2022. augusztus 31.

A pályázónak nyilatkoznia kell arról, hogy

– a jogszabályi követelményeknek megfelelően működik

– hozzájárul a pályázat kezelésével kapcsolatban adatai kezeléséhez

– a pályázatban feltüntetett adatok teljes körűek, valódiak és hitelesek, a pályázat benyújtásához és a nyilatkozat megtételéhez szükséges felhatalmazással rendelkezik, harmadik személynek nincs olyan jogosultsága, amely bármiben korlátozná vagy megakadályozná a pályázat megvalósítását

A nyilatkozatot ( elegendő egy oldalon fenti feltételekről), és a maximum egy oldal terjedelmű, az értékelési szempontok szerinti pályázatot cégszerűen alá kell írni, magánszemély esetében két tanúval alá kell íratni.  Elektronikus értesítési címet meg kell adni.

A pályázat benyújtásának módja: lezárt borítékban személyesen leadva Gyöngyös Város Baráti Körének címezve, a Baráti Kör székhelyén: Gyöngyös Barátok tere 3.

A borítékon fel kell tüntetni a címzettet és a „Kulturális pályázat” feliratot.  A borítékon a feladót nem kell feltüntetni.

A pályázat beadásának határideje: 2021. november 20.

Az a pályázat kerül a Bíráló Bizottság elé, amely határidőn belül került benyújtásra   (személyes leadással), az igényelt támogatás összege nem haladja meg a maximálisan igényelhető mértéket, a pályázó a pályázati kiírásban meghatározott lehetséges pályázói körbe tartozik, csatolja a kiírásban előírt nyilatkozatokat, a pályázat és a nyilatkozat aláírásra került, értesítési cím megadásra került.

Formai hiba esetén hiánypótlásra nincs lehetőség, ezért, ha a pályázat formai hibát tartalmaz, azt a Bíráló Bizottság érvénytelennek nyilvánítja.  

A pályázat tartalmi értékelése

Az érvényes pályázatokat a Bíráló Bizottság tartalmilag értékeli és pontozza, a végleges döntés a Bíráló Bizottság javaslata alapján Gyöngyös Város Baráti Körének elnöksége hozza meg.

Értékelési szempont Pontszám  
A pályázó eddigi tevékenysége   6
A pályázat kidolgozottsága, áttekinthetősége 10
Költségvetés megalapozottsága   6
A pályázatban bemutatott cél  támogatás város kulturális életére  gyakorolt hatása 12
Pályázat összbenyomása   6
Összesen 40

Gyöngyös Város Barátainak Köre azt a pályázót értesíti a pályázó által megadott elektronikus levelezési címen, akinek pályázata támogatásban részesül.

Díjátadó:  2021. december 11. 17:45  Mátra Múzeum Természettudományi Pavilon Kiállító termében, a 16 órára meghirdetett Advent koncertet követően kerül sor.

A kedvezményezett a támogatás felhasználásáról legkésőbb 2022. szeptember 30-ig szakmai és pénzügyi beszámolót nyújt be a pályázatban vállalt feladatok megvalósulásáról a gybarati2013@gmail.com e-mail címre. A pénzügyi elszámolás a támogatott tevékenység megvalósításával kapcsolatban felmerült valamennyi költségről szóló kimutatás. A pénzügyi elszámolásban kizárólag olyan költségek számolhatók el, amelyek a támogatott tevékenység időtartama alatt, a támogatott tevékenységgel összefüggésben ténylegesen felmerültek.

 

A Baráti Kör elnöksége részt vett a megemlékezésen és koszorút helyezett el. Elismerés illeti a huszár hagyományokat őrző helyőrségieket, Engelleiter Zoltán gratulálunk! Hertelendy Gábor emlékét őrizni kell! A városban utca viseli a nevét, a Megyei Védelmi Bizottság fiataloknak évek óta hirdeti meg a Hertelendy Gábor honvédelmi versenyt, melyen a gyöngyösi diákok jól szerepelnek.

Gyöngyös új díszpolgára: Balázs Ernő

Balázs Ernő a Baráti Kört évekig vezető, jelenleg tiszteletbeli elnök a város legrangosabb elismerését kapta meg: díszpolgári címmel járó Pro Civitate kitüntetésben részesült! Ezúton is köszönjük éveken át végzett önzetlen munkáját. Köszönjük a városvezetésnek, hogy egy kiváló embert ismert el!

Gyöngyös Város Barátainak Körétől – a Nőnapra

https://www.facebook.com/watch/?v=455362222282644

 

 

Új Elnök

https://kekesonline.hu/2020/09/09/uj-elnok-gyongyos-varos-baratainak-kore-elen/
https://gyongyostv.hu/45644-uj-elnok-a-barati-kor-elen/

2021-ben elhunyt tagjainkról:

Elhunyt Farkas Terézia

Búcsúzunk Tagtársunktól. Utolsó útjára családja és a barátok szűk köre kísérte el március 3-án 15 órakor Gyöngyöshalászon a temetőben. Gyöngyös Város Baráti Köre értékes tagját vesztette el, akiért temetésének időpontjában többen is otthonukban gyertyát gyújtanak, és emlékeznek meg mindig vidám, alkotó személyéről. Tecától ezzel a videóval búcsúzunk, amit „banyatársa” készített, akivel sok éven át a Gyöngyösi Játékszínben, az Indul a bakterházban együtt játszották a banyát. Sok felejthetetlen fantasztikus időt töltöttek együtt. Szabó P. Marianna, köszönet a videóért!

https://www.facebook.com/watch/?v=728143124511682

A képhez tartozó alt jellemző üres; Farkas-Teca-halott.jpg a fájlnév

 

2020-ban elhunyt tagjainkról:

https://kekesonline.hu/2020/04/15/elhunyt-dr-fejes-andras/
https://gyongyostv.hu/44727-100-evesen-elhunyt-balint-gyorgy/
https://www.heol.hu/kozelet/helyi-kozelet/balint-gazdara-emlekeznek-az-orczy-kertben-gyongyoson-2580170/

 

Lokálpatrióta

https://www.heol.hu/kozelet/helyi-kozelet/gyongyos-hirneveert-dolgozik-a-lokalpatriotak-kore-1814417/
https://www.heol.hu/kultura/helyi-kultura/korhu-ruhakban-xix-szazadi-piaccal-unnepeltek-gyongyoson-1738214/

Operagála

https://www.heol.hu/kozelet/helyi-kozelet/sportmuzeumert-szolt-az-enek-az-operagalan-1335431/
https://gyongyostv.hu/41484-operagala-3/
https://gyongyostv.hu/37465-operagala-2/
https://gyongyostv.hu/29109-operagala/

Disznótor

https://gyongyostv.hu/42809-disznotoros-2/
https://gyongyostv.hu/38712-disznotoros-csapatepites/

XIX. Századi Piac

https://gyongyostv.hu/40324-19-szazadi-piac/
https://www.heol.hu/kozelet/helyi-kozelet/gyongyos-hirneveert-dolgozik-a-lokalpatriotak-kore-1814417/
https://www.heol.hu/kultura/helyi-kultura/korhu-ruhakban-xix-szazadi-piaccal-unnepeltek-gyongyoson-1738214/
https://www.heol.hu/galeria/xix-szazadi-piac-es-varosnap-gyongyoson/
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás